Service

Wanneer uw beveiligingssysteem op orde is, wilt u uiteraard dat de installatie blijft functioneren. Het is een gegeven dat de toegepaste componenten onderhevig zijn aan slijtage en vervuiling. Bij sommige systemen kan slijtage resulteren in uitval van installaties, persoonlijk letsel of zelfs brand.

Bij Holland Systemen kunt u een onderhoudscontract of servicecontract afsluiten. Wij komen dan op gezette tijden langs om uw systemen te controleren en eventueel te repareren. Bij een servicecontract staan wij 24 uur per dag klaar om reparaties te verrichten. In sommige gevallen verplicht de verzekering u een onderhoudscontract af te sluiten, bijvoorbeeld bij een brandmeld- of ontruimingsinstallatie. Holland Systemen levert u uiteraard een onderhoudsrapport van de uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden.

Holland Systemen biedt u diverse vormen van onderhoud:

 • Service en onderhoud
  De aanschaf van veiligheidsvoorzieningen is niet voldoende. Regelmatige controle door de gebruiker zelf en door een erkend onderhoudsbedrijf is van groot belang. Alleen bij het uitvoeren van regelmatige controle bent u er zeker van dat in geval van een calamiteit deze voorzieningen nog betrouwbaar en adequaat kunnen worden ingezet. Holland Systemen is een erkend onderhoudsbedrijf en voert controles uit overeenkomstig de vastgestelde onderhoudsnormen.
 • Beheerstaken brandmeldinstallaties (BBMI)
  Holland Systemen kan tevens voor u de BBMI uitvoeren. Wij verzorgen de periodieke inspectie van uw brandmeld- en ontruimingssysteem, actualiseren de logboeken en attenderen u op eventuele onvolkomenheden. Door de BBMI aan ons uit te besteden voldoet u aan de eisen die het gebruiksbesluit aan u stelt en hoeft u zich geen zorgen te maken of de BMI taken juist worden uitgevoerd.
 • Controle en onderhoud alarmsysteem (inbraak)
  In veel gevallen stelt de verzekering het jaarlijks onderhouden van uw inbraakbeveiligingssysteem conform de Borg regeling verplicht.
  Holland Systemen kan dit onderhoud voor u uitvoeren. Wij controleren de werking van uw systeem, testen de cruciale onderdelen zoals de doormelding en eventuele overvalknoppen en controleren of gewijzigde situaties invloed hebben op het detecteren van ongenode gasten.
 • Controle en onderhoud brandsysteem
  In veel gevallen stelt de verzekering, de gemeente en/of de brandweer het onderhoud van uw brandmeldsysteem conform de NEN 2654 en NEN 2535 verplicht. Holland Systemen kan dit onderhoud voor u uitvoeren. We controleren onder andere de werking van de alarmgevers, testen de detectie, analyseren de vervuilingsgraad en testen eventuele sturingen en doormeldingen. Veel van onze systemen bezitten diagnostische software hierdoor kunnen wij u via onze alarmcentraleservice op hoogte brengen als er vervuiling van uw branddetectie optreedt. Zo kunt u ruim voordat een storing zich openbaard maatregelen laten nemen en de continuïteit van uw systeem waarborgen.
 • Controle en onderhoud camerasysteem (CCTV)
  Het is erg vervelend om er naar een calamiteit achter te komen dat de opgenomen beelden van uw camerasysteem wazig zijn, de camera verdraaid was of de recorder helemaal niets heeft opgenomen. Dit kunt u voorkomen door uw systeem door Holland Systemen te laten controleren en onderhouden. Holland Systemen controleert voor u de werking van het systeem en de afstelling van afzonderlijke onderdelen.