Westflank kantoortoren Central Park

De kantoortoren Central Park betreft een gloednieuwe werkbestemming in het centrum van Utrecht.
De negentig meter hoge toren is gevestigd naast het stadskantoor en de woontoren De Syp in Utrecht.

Duurzaamheidsambities

Bij de ontwikkeling van het pand is de ambitie gesteld een duurzaam gebouw te realiseren. De verduurzaming is getoetst middels de BREEAM-NL methodiek waarbij er gestreefd is naar een Excellent-label. BREEAM stelt niet alleen strenge eisen aan de duurzaamheid en energiezuinigheid van de installatietechnische oplossingen, ook de realisatie ervan moet zo min mogelijk milieu-impact hebben. Daarnaast is er ook gekeken naar een gezonde werkomgeving voor de gebruikers.

 

Uit duurzaamheids­overwegingen is op plekken met veel zonbelasting minder glas gerealiseerd en voor plekken met minder belasting van de zon meer glas. Op bijzondere plekken, bijvoorbeeld waar uitzicht is op markante gebouwen in de stad, is van deze norm afgeweken. Het gebouw is gasloos, aangesloten op een warmte-koudebron en voorzien van zonnepanelen op het dak.

 

Volledige beveiliging

Holland Systemen heeft voor de kantoortoren alle beveiligingsinstallaties geleverd en gerealiseerd waaronder de brandmeldinstallatie, ontruimingsinstallatie, inbraakbeveiliging, toegangscontrolesysteem, camerasysteem, security managementsysteem en een intercomsysteem.

Feiten & Cijfers

Voor wie

Kantoorgebouwen

Categorie

Utiliteitsbouw

Oppervlakte

31596 m2

Status

Opgeleverd