Theater Amare Den Haag

Amare zorgt voor verbinding in de stad Den Haag

Theater Amare staat aan het Spuiplein en is het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Amare vormt het sluitstuk van de Haagse Loper in het Spuikwartier en zorgt voor verbinding in de stad Den Haag. In Amare bevinden zich een viertal zalen: de theaterzaal (1.500 personen), concertzaal (2.500 personen), ensemblezaal (600 personen) en repetitiezaal (200 personen). Alle zalen hebben hun eigen vorm en atmosfeer.

Dé plek voor ongedwongen ontmoetingen

Amare is dé plek voor ongedwongen ontmoetingen tussen de culturele instellingen die in het gebouw ‘wonen’ en hun bezoekers, maar ook voor ontmoetingen met het Haagsche publiek. De openheid van het gebouw wordt gereflecteerd door de ‘alzijdigheid’: Amare toont zich naar alle kanten. De Stadskantine vormt het hart van het gebouw en is open voor de bewoners, hun gasten, bezoekende gezelschappen en willekeurige voorbijgangers die er bijvoorbeeld een kop koffie willen drinken.

Duurzaamheid

Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan het energie- en waterverbruik, materiaalkeuze, welzijn van de gebruikers en de omgeving. Amare heeft een hoge duurzaamheidsambitie en wil BREEAM-NL Excellent gecertificeerd worden. Binnenkort wordt bekend of Amare het ‘BREEAM-NLExcellent’ certificaat heeft verkregen. Als Amare dit certificaat krijgt, is het daarmee het eerste duurzaam gebouwde podiumkunstencomplex van Nederland.

Verbinding en veiligheid in onze vestigingsplaats

Holland Systemen levert een bijdrage aan de veiligheid door het installeren van de brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie voor theater Amare in Den Haag.

Feiten & Cijfers

Voor wie

Overige objecten

Categorie

Utiliteitsbouw

Oppervlakte

47.000 m²

Status

Opgeleverd