The Pulse Amsterdam

Multifunctioneel nieuwbouwcomplex

Gemeente Amsterdam is bezig om de Zuidas te transformeren van zakendistrict naar een groen woon- en werkgebied. Met het multifunctionele nieuwbouwcomplex The Pulse Amsterdam wordt deze lijn verder doorgetrokken. The Pulse bestaat uit woningen, kantoren en voorzieningen.

Het complex

In het nieuwbouwproject komt het onderdeel wonen, werken en recreatie alle samen.
The Pulse is circa 70.000 m² en wordt tussen de A10 en de sportvelden van SC Buitenveldert in Amsterdam gebouwd. De vierkante meters zijn verdeeld over twee torens met een centrale entree met daarin een atrium:
38.000 m² is bestemd voor een kantoortoren van 95 meter hoog en in de andere toren van 85 meter hoog komen 200 huurwoningen waarvan 181 appartementen, 9 penthouses en 10 ‘parkwoningen’ op de begane grond.

Duurzaam en circulair

De ambities bij The Pulse zijn hoog met zowel een WELL Gold als een BREEAM Outstanding certificering. Het gebouw zal na de oplevering zelfvoorzienend en energieneutraal zijn.

 

Tevens heeft The Pulse Amsterdam een mobiliteitsplan dat gericht is op het gebruik van openbaar vervoer, elektrische auto’s, alsook fiets- en voetverkeer. In de parkeergarage zijn alle parkeerplekken voorzien van een laadpaal. Ook zorgt het gebouwbeheersysteem dat de installaties slim aangestuurd worden, waarbij de protocollen in de systemen zorgen voor data-uitwisseling en communicatie met het aansturingssysteem waarbij zowel energiebesparing als verhoging van comfort bereikt wordt.

De bouw is augustus 2021 gestart en zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2024 gereed zijn.

Een mooie opdracht op de Zuidas

Holland Systemen levert een bijdrage aan het multifunctionele nieuwbouwcomplex The Pulse door het installeren van de brandmeldinstallatieontruimingsalarminstallatie, inbraakbeveiliging, toegangscontrolesysteem, camerasysteem en intercomsysteem.

Feiten & Cijfers

Voor wie

Kantoorgebouwen

Categorie

Woningbouw - Utiliteitsbouw

Oppervlakte

60.000 m²

Status

In uitvoering