The Ensemble

Naast het metrostation Bullewijk in Amsterdam, op loopafstand van de ArenA bevindt zich Amstel III. Het gebied, voorheen bestemd voor kantoorgebouwen, wordt getransformeerd tot een stadswijk waar wonen, werken, winkelen, onderwijs en voorzieningen worden gecombineerd.

Wonen, werken en voorzieningen

De nieuwbouw bestaat uit twee bijzondere, beeldbepalende woontorens van 115 en 98 meter hoog. In de twee torens worden 592 huurappartementen gerealiseerd en diverse voorzieningen op de begane grond, waaronder horeca, een gezondheidscentrum, een ondergrondse parkeergarage voor 250 auto’s en op de eerste tot en met zesde laag 20.600 m2 aan kantoorruimte.

BREEAM-Excellent

Vergroening, verduurzaming en een gezonde woon-werk omgeving is belangrijk. Ook bij project The Ensemble ligt daar de nadruk op vanuit zowel gemeente Amsterdam als de ontwikkelaar. Voor het kantoorgedeelte van het project wordt gestreefd naar een BREEAM-Excellent certificering.

Safety & security systemen

Holland Systemen levert een bijdrage aan het project The Ensemble door het installeren van de brandmeldinstallatieontruimingsalarminstallatie, inbraakbeveiliging, toegangscontrolesysteem en intercomsysteem.

Feiten & Cijfers

Voor wie

Kantoorgebouwen

Categorie

Woningbouw - Utiliteitsbouw

Oppervlakte

40.000 m²

Status

In uitvoering