Rembrandt Park One

Tussen het huidige Rembrandt Park en de ring A10 is er recent gestart met de ontwikkeling van Rembrandt Park One. De herontwikkeling van Rembrandt Park is het begin van een grotere ontwikkeling om een aantrekkelijk aanbod van werk en recreatie te realiseren in Amsterdam-West.

De renovatie van het Rembrandt Park

De renovatie omvat circa 25.000 m2 kantoorruimte en krijgt 2.500 m2 extra oppervlak doordat er twee extra verdiepingen bovenop de tien bestaande lagen komen. Het gebouw krijgt een volledig uit glas opgetrokken paviljoen aan het water. Dit creëert veel natuurlijk lichtinval en biedt een uniek uitzicht over de stad.

Daarnaast komt er een restaurant en groot terras dat vrij toegankelijk is. Met een brug over het water en een nieuwe doorgang onder het gebouw wordt de aansluiting met het park versterkt. De constante verbinding met het park maakt het Rembrandt Park kantoor uniek.

BREEAM Excellent

De renovatie beoogt een BREEAM-certificaat Excellent. Om de verduurzaming mogelijk te maken, krijgt Rembrandt Park onder meer een WKO-installatie, lage temperatuur verwarming (LTV), klimaatplafonds en PV-panelen op het dak.

Safety & security systemen

Holland Systemen levert een bijdrage aan de herontwikkeling door het installeren van de brandmeldinstallatieontruimingsalarminstallatie, inbraakbeveiliging, toegangscontrolesysteem, camerasysteem en intercomsysteem.

Feiten & Cijfers

Voor wie

Kantoorgebouwen

Categorie

Utiliteitsbouw

Oppervlakte

24.000 m²

Status

In uitvoering