Universiteitsgebouw VU Campusplein

Een locatie voor onderwijs, onderzoek en cultuur

Het Nieuwe Universiteitsgebouw omvat bovengrond ca. 31.000 m² en ondergronds ca. 24.000 m² parkeergarage. Het project is gerealiseerd op het terrein van de VU aan de De Boelelaan in Amsterdam-Zuid. Het universiteitsgebouw heeft flexibele ruimtes waarin onderwijs, onderzoek en het cultuurprogramma van De Griffioen elkaar afwisselen.  Er is ruimte voor onderwijsinnovatie zoals intensivering, digitalisering, gevarieerde studieplekken, ruimte voor ontmoeting en kenniswisseling. De gebruikers van de kantoren zijn informatica-studenten en –onderzoekers van de VU én de UvA.

 

Duurzaam

De nieuwe parkeergarage biedt plaats aan ongeveer 600 auto’s en 1.600 fietsen en heeft oplaadpunten voor elektrische auto’s. Door de ondergrondse parkeergarage verbetert de kwaliteit van de openbare ruimte en ontstaat er meer ruimte voor groen op de campus. De nieuwbouw is ontworpen en gebouwd conform Breeam-NL****.

Bijgedragen aan de beveiliging

Holland Systemen heeft aan dit project bijgedragen door het installeren van een volledig safety systeem, bestaande uit een brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie.

Feiten & Cijfers

Voor wie

Overige objecten

Categorie

Utiliteitsbouw

Oppervlakte

31.000 m²

Status

Opgeleverd