icon-arrow-right
HomeNieuws Veiligheidsdag 2018

Veiligheidsdag 2018

Actueel

Speel bewust, veiligheid een must; Holland Systemen dochteronderneming van VolkerWessels doet mee aan de landelijke veiligheidsdag in de branche.

Welk team legt de weg naar een veiliger Holland Systemen? Holland Systemen staat vandaag stil bij veiligheid in de branche. Na de succesvolle branche-brede veiligheidsdag van Bewust Veilig in 2017 sluit VolkerWessels ook dit jaar aan bij het initiatief van Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Aannemersfederatie. Dit jaar gaan alle medewerkers van Holland Systemen met elkaar op een interactieve manier het gesprek aan over veiligheid. Holland Systemen wil zo een sterk signaal geven aan haar medewerkers en ketenpartners: ‘We werken veilig of we werken niet’.

De weg naar Veiligheid

Veiligheid is één van de kernwaarden van Holland Systemen. We willen dat al onze medewerkers en ketenpartners aan het einde van de dag veilig thuiskomen. Om dit te bereiken is veilig werken van groot belang. Dit jaar heeft VolkerWessels als invulling voor de veiligheidsdag gekozen voor een spel; De Weg naar Veiligheid©. Het is een spel waarin je als groep met elkaar in gesprek gaat over veiligheid. Over regels, dilemma’s en over gedrag. Vaak zit er een groot verschil tussen wat geschreven is, over wat hoort en moet en de dagelijkse praktijk. We willen graag dat mensen eerlijk zijn tegen elkaar, praten over de risico’s die ze nemen en lopen, elkaar aanspreken en elkaar helpen.

Veiligheidsprogramma WAVE

Aan veilig werken doen we binnen Holland Systemen geen concessies. Veiligheid is een van de kernwaarden van onze organisatie. We werken veilig of we werken niet. Het is van belang dat iedereen zich bewust is van de risico’s van het vak en veilig werken moet vanzelfsprekend zijn. Aan kennis, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsmaatregelen zal het niet liggen. Het gaat om alert zijn. Want een kleine onoplettendheid kan grote gevolgen hebben. Ons veiligheidsprogramma WAVE: Wees Alert! Veiligheid Eerst!, focust zich juist op dit bewustzijn en gedrag.

Bewust Veilig

Bewust Veilig is een initiatief van Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Aannemersfederatie. Jaarlijks willen zij op elke derde vrijdag van maart een veiligheidsdag organiseren waarbij met alle medewerkers en ketenpartners wordt stilgestaan bij de noodzaak van veiligheid in de bouwbranche. Op bouwplaatsen in heel Nederland wordt daarom op deze derde vrijdag van maart extra stilgestaan bij de veiligheid van iedereen die zich op de bouwplaatsen bevindt.

+